Skip to content

Swojski pasztet domowy to smak i zdrowie

Korzyści i walory prozdrowotne związane ze spożywaniem pasztetów wynikają przede wszystkim z jakości odżywczej i spożywczej tych produktów. Pasztety produkowane w małej, lokalnej masarni w Zagrodzie Szlędaki to pasztety przygotowywane w zgodzie z tradycyjną, polską recepturą. Aby nasi klienci cieszyli się ich niepowtarzalnym smakiem - a także dobrym zdrowiem i samopoczuciem - nasze produkty tworzymy z największą starannością, dobierając odpowiedniej jakości najszlachetniejsze gatunki mięsa, naturalne przyprawy, aromatyczne marynaty i właściwe sposoby obróbki oraz przechowywania przyrządzanych smakołyków. Wypracowane przez lata doświadczeń metody łączymy ze staropolskimi, znanymi lokalnie, recepturami - uzyskując w ten sposób nietuzinkowe wrażenia smakowe.

Dlaczego warto wybierać swojskie pasztety domowe?


Pisząc o staropolskiej recepturze, warto przypomnieć, iż walory smakowe oraz odżywcze pasztetów docenili już w XIV wieku Francuzi. Popularność pochodzących ze średniowiecza pasztetów zaczęła rosnąć w Polsce w XVI wieku, kiedy to na najbogatszych dworach królewskich zatrudniano mistrzów, specjalizujących się w przyrządzaniu tego typu potraw. Dziś pasztety są również jedną ze specjalności Zagrody Szlędaki. Dokładamy bowiem wszelkich starań, by ich smak oraz jakość w możliwie jak największym stopniu odpowiadała oczekiwaniom i preferencjom kulinarnym naszych klientów.

Czym wyróżniają się pasztety z dawnej Puszczy Sulejowskiej na ogólnym rynku wyrobów mięsnych?



Oferowane w internetowym sklepie mięsnym swojskie pasztety domowe to produkty tworzone z serca i pasji do natury oraz zdrowego stylu życia i racjonalnej, dobrze zbilansowanej diety. Tym, co wyróżnia nasze produkty na rynku produktów mięsnych - przede wszystkim pasztetów - jest wysoka jakość i wartość odżywcza.

W przeciwieństwie do innych produktów garmażeryjnych nasze pasztety:

- tworzone są w oparciu o wieloletnią, sprawdzoną recepturę (jak przykładowo, pasztet staropolski z dziczyzny)

- nie zawierają MOM, czyli mięsa oddzielonego mechanicznie, sodu, konserwantów i wzmacniaczy smaków, mających poprawić walory smakowe produktu. Produkowane są ze świeżego, wysokiej jakości mięsa pochodzącego od zwierząt z ekologicznych hodowli rolnych,

- przyprawione są naturalnymi, aromatycznymi przyprawami, bez chemicznych ulepszaczy,

- mają zróżnicowany, bogaty skład - np. w pasztecie staropolskim z dziczyzny, nasi klienci znajdą co najmniej 50% mięsa z dziczyzny (jej skład uzależniony jest od pory roku i aktualnego kalendarza polowań i zawierać może mięso z sarny, dzika, jelenia lub zająca),

- mają przystępną cenę - w stosunku do wysokiej jakości produktu,

- ich skład charakteryzuje wysoka wartość odżywcza i energetyczna, co pozwala zachować zdrową, zbilansowaną dietę,
w czasie transportu są zabezpieczone i zapakowane w taki sposób, by mogli Państwo cieszyć się jak najdłużej ich świeżością, jakością oraz smakiem.

Ślady

Brak Śladów

Komentarze

Wyświetl komentarze jako Płasko | Wątki

Brak komentarzy

Autor nie zezwolił na komentowanie tego wpisu

Dodaj komentarz

Zamknięcie tekstu w znakach gwiazdki spowoduje jego wytłuszczenie (*tekst*), podkreślenia są tworzone przez zastosowanie _tekst_.
Standardowe emotikony jak :-) lub ;-) będą zmieniane na ich graficzną wersję.
Adresy e-mail nie będą pokazywane i będą używane tylko do celów wysyłania powiadomień drogą e-mailową

Proszę, wpisz widoczny na obrazku kod do odpowiedniego pola. Twój komentarz zostanie dodany tylko gdy wpisany kod będzie się zgadzał z tym widocznym na obrazku. Proszę, upewnij się, że Twoja przeglądarka ma włączoną obsługę cookies (ciasteczek) lub Twój komentarz nie przejdzie poprawnie weryfikacji.
CAPTCHA

Form options